Bilar

Olika typer av bilar: limousinen

Limousinen är ett av de mest klassiska lyxfordonen, och det är inte svårt att förstå varför, då en limousine är gjord för att man ska bli skjutsad av en privatchaufför (ofta med en avdelning mellan passagerare och chaufför) och dessutom används för att köra presidenter, diplomater, kändisar och andra högt uppsatta i samhället.

En limousin får sitt karakteristiska utseende av att karossen är förlängd. De mest klassiska färgerna idag är vit och svart, men det har inte alltid varit så. När limousinen först såg dagens ljus bestod den av en bil med omsluten kaross och öppet förarsäte, och den förekom då i flera olika färger. Limousinen har fått sitt namn efter att dessa ursprungliga modeller ansågs likna de huvor som bars av invånarna i Limousin-regionen i Frankrike. Den allra första limousinen byggdes år 1902, men den första ”utsträckta” limousinen skapades av företaget Armbruster år 1928.

Mycket få limousiner säljs till privatpersoner, då det är vanligare att dessa speciella fordon hyrs till speciella tillfällen, som bröllop, möhippor, svensexor och skolbaler. Om du själv skulle vilja prova på att åka limousine, kanske för att anlända i stil till en fest, ska du gå in på L-cab.se. De kan förse dig med ett lyxigt fordon för alla tillfällen.