Uncategorized

Tips när du köper en begagnad bil

För att bilköpet ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du har koll. Detta är extra viktigt om du köper en begagnad bil, vilket de allra flesta människor gör. Utöver att bilen behöver vara i gott skick utan större skador, behöver du som köpare även se till att kontrollera fordonet för eventuella skulder. Köper du en bil med skulder kan du räkna med att skulderna hamnar på dig så fort ägarbytet av gått igenom och detta kan innebära många extrakostnader för den som inte har varit noggrann med sitt köp. I denna text får du lära dig mer om vad du behöver tänka på när du köper en begagnad bil och hur du går tillväga för att kontrollera bilen och den tidigare ägaren.

Kontrollera bilen för skulder

Dagen är här och det är dags att köpa en ny bil. Kanske har du redan en i sikte eller så sitter du och kollar runt bland de olika bilannonser som finns. För att du som köpare ska bli så nöjd med din bil som möjligt, bör du se till att bilen är helt skuldfri innan du tar över den. Det är nämligen inte ovanligt att bilar med skulder säljs ut, speciellt när det kommer till begagnade bilar. Det finns två sätt att gå tillväga om du vill se om fordonet i fråga har någon skuld. Det enklaste sättet är att be den tidigare ägaren att logga in på transportstyrelsen med hjälp av sitt BankID, men du kan även själv kontakta myndigheten och uppge bilens registreringsnummer. Väljer du det förstnämnda alternativet så se till att du med egna ögon får se bilens fordonsdata och historik.

Tips för ett lyckat bilköp

De allra flesta människor är medvetna om att en bil behöver provköras innan man betalar för den, men vilka andra saker är viktiga att tänka på? Trots att säljaren verkar vara en mycket seriös person är det upp till dig som köpare att se till så att bilen du köper håller måttet du har satt upp, t.ex. genom att undersöka bilen från topp till tå. Att undersöka en bil är inte det allra lättaste, men ju fler bilar du går igenom, desto mer kommer du att lära dig. På internet finns det även mycket bra checklistor att ladda ner, som du kan ta med dig till platsen och sedan gå igenom med fordonet framför dig. Det finns många bra sidor att använda sig av för den dom vill köpa en begagnad bil, men några favoriter online är allaannonser och Blocket.

Dags att köpa ny bil?